Captain: Az utazás

Azt mondják, az élet egy nagy utazás. Látsz, tanulsz, tapasztalsz. Ugyanígy igaz ez akkor is, mikor megismersz valakit. Látod, hogy viselkedik, miként reagál mindenre, miben más, mint ahogy azt te szoktad. Minél többet beszélsz vele, minél több véleményt oszt meg veled, idővel megismered a gondolkodását, a szemléleteit, ezzel tágítva a látáskörödet a világ felé, és ahhoz is hozzásegít, hogy idővel már szavak nélkül is megértsd a másikat – tökéletes példa rá az anya és a gyermek kapcsolata.

Az egész a találkozással kezdődik, mikor még egyikőtök sem számít rá, hogy valaha is közel kerültök, csak még egy idegen, ugyanolyan, mint a többi. Elhangzik pár szó, vagy akár csak látjátok egymást. Mindez hamar feledésbe merül, mígnem az egyik fél kezdeményez. Érdeklődni kezdesz, egyre több időt fordítasz rá, majd azon kapod magad, hogy egy szokásoddá vált, része az életednek. Hallani vágysz felőle, hogy meséljen, és örömet okoz, ha te is elmondhatod, mik történnek veled.

Innen két fele vezet az út, kialakul egy barátság, vagy esetleg egy szerelem. Utóbbi esetben előrébb helyeződik a személy a többinél, érdekesebbé, nyugtatóbbá válik, jobban figyelsz a tevékenységeire, szavaira, véleményére. Idővel ez erős figyelem miatt annyira ráhangolódsz, hogy a hangulata kihat rád, átveszed néhány szokását, viselkedési formáját. A gondolkodásotok egymáséhoz hasonul, lassan szavak nélkül is értitek egymást. Egyre több dolgot akartok megosztani, közösen átélni, mialatt mindig van újabb és újabb tanulnivaló, amit még nem tudtok egymásról.

Ahhoz, hogy igazán kiismerj valakit, gyakran egy élet sem elég, de ha rászánod, a legjobb élményben lesz részed. Társra lelsz, egy biztos pontra, melyre mindig számíthatsz, amiért érdemes küzdeni, kitartani. Ennek az útnak persze, bárhol vége lehet, végződhet jól és rosszul, de azért izgalmas, mert sosem tudhatod, hogy is alakul ez a kiszámíthatatlan utazás.

 

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.