A túlvilág, Nagymamák, és a Sötét jövő – elvont művészfilmek

00Dining room vagy There is nothing (Ebédlőszoba vagy Nincs ott semmi)

Bizonyára mindenki elgondolkozott azon, hogy mi vár minket a halálunk után – van, aki egy csillogó mennyországot képzel, van aki egy pusztaságot. Ez a rövidfilm ezt próbálja „bemutatni”. A videó elején félthetően egy nőt látunk, aki egy ebédlőasztal mögött ül. Lángcsóvák lobognak mögötte az ablakban, a hölgy valami kivethetetlen szöveget mond és beleveri a fejét az előtte elhelyezkedő fatálba, majd  ¾-nél visszatekeredik a felvétel és kiderül a szöveg: „There is nothing.” Kattints a képre!

I am your grandma (Én vagyok a nagymamád)

Ez a videó az élet körforgását próbálja hangilag és képileg érdekes módon bemutatni. A felvétel azzal a mondattal kezdődik: „Egy nap gyerekeim lesznek, és annak a gyereknek is lesz egy gyermeke és én leszek a nagymamája”. A videó felénél elhangzik egy olyan állítás is a hölgy szájából, hogy mire a videó eljut a címzetthez, addigra feltehetően a filmben látott nő meghal. Ezzel akarja ez a videó ábrázolni ezt a „körforgást”. Kattints a képre!

Agamemnon Counterpart (Agamemnon hasommás)

Ez a videó egy FBI legal warningal kezdődik, majd egy szöveg: „2571-et írunk és egy kazettát találtak egy rakat szemét között egy bizonyos kék bolygón”. Majd egy rajzfilmszerű valamit látunk és egy kínkeserves ordítást hallunk a háttérbe, és valami fura trippy zene hallható még. Ez a videó egy utána íródott creepypasta (netes horrorstory, ami majdnem mindig kamu), miszerint japán gyilkosok megöltek egy embert és felvették erre a kazettára, de erre a kazettára véletlen rávették ezt a rajzfilmet. Az ordítás egy francia horrorfilmből van lopva, a zene pedig a Human tornado című filmből. A grafika egy bizonyos Dave munkája a D2K1-ből. A lényeg akkor jön ki, amikor a név alapján kezdünk le nyomozni. Agememnon egy görög uralkodó, akinek ehhez semmiköze, de van egy agamennon néven elnevezett meteor a naprendszerbe. Ha minden igaz, a film az agamennon meteor földbe való becsapódása utáni pusztulását hivatott bemutatni. Kattints a képre!

 

Szerző: Szóláth Ákos

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.