Tűz alatt a Magyar Youtube

FIGYELEM! EBBEN A CIKKBEN 2 OLDALÁT FOGJUK MEGNÉZNI A YOUTUBE-NAK, ÉS NINCS SZÁNDÉKOMBAN AZ EGYIKET SE MEGSÉRTENI!

Érdekes napok járnak a mai YouTube-n, mivel látszólag egy újabb konfliktus kezd kitörni a tartalommegosztó felületen. Az egész ott kezdődött, amikor az Eatmypie nevű csatorna  üzemeltetője kifejtette a véleményét Selchris WC-s prankjéről, amiben igaza is volt.

Ezután még 2 YouTuber állt Eatmypie (aki innentől kiszállt ebből) oldalára (Gogu és Flex), így hát megjelentek ezek a bizonyos fikázó csatornák (jobb kifejezéssel rant). Szerintük, ami a magyar YouTube-n zajlik, az cancer, magyarul egy nagy büdös semmi. Ez egészen eddig jól működött (legalábbis szerintem), legalább ki lett takarítva a szemét a YouTube-ról. Ez a dolog akkor kapott igazán lángra, amikor VK Dániel kirakott egy bizonyos videót; Nyaljad csak Boldzer néven. Itt lényegében az a téma volt boncolgatva, hogy ez a bizonyos Oreo kihívás mennyire nem kihívás, és arról, hogy az adott videós már nem a videóból szerez nézettséget, hanem a nézőtábora fanatikusságából, amit ha valaki meg mer kérdőjelezni, akkor az említett nézőtábor rögtön betámadja ezt a személyt.

Tegyük fel a kérdést: Ha én felteszek egy videót, ahol megeszek egy Oreot, vagy reagálok egy videóra, akkor miért nem szerzek annyi nézettséget mint mindenki? Pont ezért. De nem azt mondom, hogy minden reakció videó rossz. Ott van például az Elders React. Az tényleg érdekes, mivel egy teljesen más generáció véleményét halljuk egy konkrét dologról.

A legfrissebb eseménye akkor volt, mikor Paul Street feltöltött egy cancer nevű videót, amiben Pinghorizont figurázza ki pár másodperc alatt. Az ok itt az volt, hogy Pinghorizon igazából abból lett híres, hogy óvodásokat járat le, akik szerencsét próbáltak a YouTube-n felelősség nélkül. Itt azzal van a gond, hogy a bemutatott videókhoz érdemileg semmit nem tesz hozzá. Így hát Pinghorizon sikeresen reagált a leggyakoribb mindenki csak irigy véleménnyel, amivel szerintem csak magát minősíti (mert hát persze mindenki hülye, csak én vagyok helikopter).

Szerintem Flexnek és Gogunak helye van a YouTube-n, mivel végre valaki rávilágít arra, hogy ma már nem a videó minősége számít, hanem a személyi kultusz, amit a videósok maguk köré építenek, és hogy lehetne ezen változtatni, de e nélkül nem fog bekövetkezni.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.