Focizz autókkal, avagy Rakéta Liga

A Rocket League egy azon játékok közül, amik más szemszögből közelítik meg az említett sportot. Ki ne álmodott volna egy olyan videojátékról, amiben autókkal kell rúgni a labdát? Láttunk már egy-két megközelítést (például böngészős autófocit), de egyik sem lett olyan sikeres, mint a Rocket League.

A játékot a Psyonix cég fejlesztette és adta ki 2015 július elején. A kezdeti szakaszban kevés tartalmat mutatott fel, de az ígéretesnek tűnő játék eléggé sok rajongót vonzott maga köré. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy egy átlagos nap közel 30.000 fő teszi tönkre a virtuális gyepet verdáikkal.

Nos, akkor mitől is döglik az autó? A játékosszám önmagában is pozitívum, de nem ettől lesz a Rocket League az, ami. Tíz, kinézetben különböző RC autókkal tudjuk az átlagosnál nagyobb labdát az ellenfél kapujába juttatni. Ezt a számot tovább növelhetjük azzal, hogy minden egyes ládában más és más, extra autókhoz juthatunk, és még több járművekhez azáltal, hogy további tartalmakat vásárlunk. Ezek csak opcionálisak, és hogy megint magamat említsem, küllemben térnek el egymástól.

A fenti kép alapján különböző festéseket is applikálhatunk rájuk, toppereket tehetünk fel, és antennákat aggathatunk kedvünk szerint. Természetesen ezeket ingyen, hisz minden lejátszott mérkőzés után kapunk valami tárgyat, amikkel autóinkat csinosíthatjuk.

A játékban offline és online partikat zavarhatunk le. Míg az előbbi a játék kisebb porcikáját képezi, az utóbbi az igazán nagy móka. Az 1-az-1 elleni játéktól a 4v4-ig bezárólag tudunk kedvünk szerint választani mind a baráti mérkőzés keretein belül, mind versenyszintű megmérettetés között. Természetesen vannak olyan lehetőségeink is, mint egy kosárlabdára hasonlító lasztit az ellenfél palánkjába juttatni, vagy éppen szuper erőkkel megáldott kocsit vezetni, ami épp megfagyasztja a labdát, vagy hozzákapcsolja magát.
De hogy ezt is tovább fokozzam, a játékbeli mechanikák teszik még szórakoztatóbbá, érdekesebbé a játékmenetet. A fenti képen látható lángszóró effekt nem más, mint a boost, avagy sokak által ismert nitro, ezáltal is egy kisebb-nagyobb löketet az a játék gyorsaságának. Akik kellő mennyiségű gyakorlást, időt fektettek a játékba, azoknak már könnyedén megy az úgy nevezett aerial. Ez nem más, mint a levegőben lévő labdát megérinteni, ezáltal szerezve gólt, vagy jobb helyzetbe állítani.

Összességében a játék változatos, szinte mindig jönnek újítások, amik általában új verdákat, de esetleges festéseket, kinézeteket tartalmaznak. Szívem szerint csak ajánlani tudom, remek kikapcsolódás és szórakozás is egyben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.