Koenigsegg Regera – A mérnökök álma

A cég még 2015-ben mutatta be Genfben legújabb autóját, a Regerát. Érdekességként mondom, hogy svédül a Regera uralkodót jelent. Azt hiszem, nem félek kimondani azt, hogy elég erősen illik rá ez a név. Na, de nézzük, mitől olyan ütős ez a szörnyeteg.

Képtalálat a következőre: „Koenigsegg regera”

Kinézetre hasonlít elődjeire, az Agerákra, de mégis más. Az autó hátulja teljesen új dizájnt kapott.

Képtalálat a következőre: „Koenigsegg regera”

De nem csak kinézetben más a Koenigsegg első hibrid autója. A már jól ismert bivalyerős, ötliteres, dupla turbós, 1100 pacis, V8-as motort kapta meg. De! A Regerában található 3 villanymotor is hozzácsapták, ami még plusz 700 lóerő, és így jön ki a hihetetlen 1800 lóerős autó. A Koenigsegg vadonatúj Direct Drive rendszere hangolja össze a 2 motort egy hidraulikus kuplung szerkezeten keresztül.

Képtalálat a következőre: „regera”

Az autó 50 km/h-ig használja csak a villanymotort, felette pedig egyszerre a kettőt. Ennek tudható be, hogy 2000 newtonmétert képes leadni, aminek köszönhetően a Regera 20 másodperc alatt van 0-ról 400-on, ami a végsebessége. Ja, és mindezt hátsókerék meghajtással. Az autó kívülről is tölthető, de természetesen menet közben is tölti magát. Christian von Koenigsegg azt mondta, hogy maximális teljesítményen olyan hosszú időn keresztül kéne járatni ahhoz, hogy lemerüljön, hogy az a mindennapi életben nem fog előfordulni elvileg. A Regera ára egyébként 560 millió forint.

Kapcsolódó kép

Na, de nézzük akkor a nagy kérdést. Koenigsegg Regera vagy Bugatti Chiron? Véleményem szerint egyik sem. Ezeket az autókat nem magyar utakra találták ki. Persze ha már egy ilyen autót vesz az ember, nem a Marosvásárhely felé vezető kátyús úton fogja kipróbálni 0-400-ra. Egy ilyen drága autónak nagyon költséges és nehéz a szervizelése, hiszen egyelőre 80 darab körül járhat a Regerák száma. De ha már nagyon választanom kéne, mindenképpen a Regerát választanám!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.