Képszerkesztés

Mindenki tudja, hogy a képszerkesztés manapság gyerekjáték, hiszen rengeteg mobil-illetve számítógépes alkalmazás vagy program van erre. Viszont mégis rengetegen próbálják, de nem megy nekik.

Vajon ez miért van?

Az Adobe Photoshop nevű program nem kimondottan profiknak készült. Youtubon illetve más videóportálokon megtalálhatóak tutoriálok ezzel a programmal kapcsolatban, hogy hogyan is kell fotót szerkeszteni. Ezeket kimondottan kezdők keresik fel és nézik meg.

Rengeteg Youtuber, vlogger, táj, illetve panoráma fotós használja esetleges kép, videó, illetve time-lapse szerkesztéséhez.

Az Adobe Photoshop 1988-ban jelent meg először, akkor mégcsak 0.63-as verziója, és kizárólag a Macintosh gépein lehetett őket futtatni. Manapság az Adobe Photoshop CS6-os verzióját lehet kapni, de megtalálhatóak régebbi verziók, valamint kiegészítők is kaphatóak. A CS6-os verziónak 2 típusa van. A Standard, valamint az Extended. A kettő mindössze annyiban tér el egymástól, hogy a Standard verzió minden szolgáltatásán kívül fejlett eszközöket tartalmaz a 3D modellezés és mozgó képek szerkeztéséhez.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.