A (fel)döntő, avagy ÁSZÉV 2017

Április 3. A 2016/’17-es tanév ÁSZÉV (Ágazati Szakmai Érettségi Vizsga) döntőjének napja. A verseny, amiben a szívatás nem is az, hogy két napos, hanem hogy Szolnokon van; a tét pedig az első 30-nak: 25 többletpont a felvételin, első 20-nak 50 többletpont, a top 10-nek pedig 100. A legjobb 3 versenyzőt pluszban péntekre visszahívják személyes eredményhirdetésre. A döntőbe 32-en jutottak be. A terv az, hogy érkezéskor beregisztrálunk, átvesszük a szállást, majd 14 és 18 óra között megoldjuk a verseny írásbeli részét (van szóbeli is, mert az érettségit hivatott szimulálni). A nap zárásaként pedig megvacsorázunk, és mintadiákok lévén el is tesszük magunkat másnapra. Következő nap pedig sietünk reggelizni, hogy utána 7:30-ra már sorban állva várjuk a szóbelit…

A BláthyCrew, háttérben egy random utas

Nos, a gyakorlatban kicsit más volt. Reggel időben érkezett meg az egész BláthyCrew a Nyugatiba, de a járattal valami varázslat történt: a vonat a menetrend szerinti után 2 perccel indult (nem 10, 100 vagy 1000), és a menetidő előtt 3-mal érkezett meg Szolnokra (már megérte felkelni, ilyen sincs minden nap!). A szállásunkat is viszonylag hamar át tudtuk venni, a beiratkozás csak pár órával később kezdődött. Első nehézség a tanári szállás felfedezése volt, ugyanis ahol a kapott térkép szerint volt, ott a valóságban nem volt semmi. Mielőtt bárki megszólal, Google-n se tudtunk rákeresni, mert annyira új a hely, hogy nincs beregisztrálva. Másfél óra keresés után megejtettük a regisztrációt, és elmentünk ebédelni. Közeledett a 14 óra, a tanári szállás még mindig sehol, de idő híján már be kellett ülnünk a gyülekezőbe. Meghallgattuk a megnyitót, húztunk kódszámot, ami a sorszámunk is volt, majd a tudatlanok teljes nyugalmával elfoglaltuk a gépeket, és nekiláttunk a feladatsor megoldásának… Vacsorára menet megbeszéltük, kinek hogy sikerült, itt szembeötlött mindannyiunknak egy nyilvánvaló tény: a pénteki visszajöveteltől egyikünknek se kell tartani. Jó hír, hogy a tanári szállást sikerült megtalálni, amíg mi írtuk a tesztet.

 

A BláthyCrew 5+5 csillagos luxusrezidenciája

 

Másnap reggel a 6:40-re állított ébresztő helyett már 5:40-kor fent voltunk, mert minden áron szorgalmasabbak akartunk lenni (véletlenül sem azok a szarkák és galambok keltettek, amik az ablak előtti fán rikácsoltak, innen is ‘üdvözlöm’ őket) a többieknél, de így se sikerült. Amikor 6-ra felébredtünk annyira, hogy elmegyünk mosakodni, két rivális versenyző már öltönyben masírozott a folyosón. A BláthyCrewból hárman délelőtt, ketten délután feleltek szóban. A tételek húzásánál a lehetőséget ugyan megadták, hogy húzzunk, de ‘véletlen’ folytán mindenki ugyan azt húzta. Pár gyerek 7-8 percig felelt, míg a többség 2-3 alatt a végére ért a dolognak. Szerencsére a délutáni turnust korábban kezdték behívni, így már a 14:11-es vonattal (14:40-es indulással) haladhattunk Budapest felé.

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.