7 lépés, hogy 23 másodperc alatt kiszolgáljanak a büfében!


7 lépés, hogy 23 másodperc alatt kiszolgáljanak a büfében!
Ha betartod ezt a 7 egyszerű, de fontos lépést, akkor garantáltan megkapod az általad áhított gasztronómiai remekművet, amit a Büfé kínál a Tanároknak és a Diákoknak.

 

Annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt letudjad a sorbaállást, először meg kell értenünk, mi is az valójában:
„A sorbaállás társadalmi „intézményre”, módszerre utal, aminek az a lényege, hogy az dönti el, ki mikor kerül sorra, hogy mikor érkezett a sorbaállás helyszínére, és ennek következtében hányadik a sorban – még csak nem is kell állni ahhoz, hogy az ember sorba álljon.”

1. lépés
Az életben rengeteg dolog az időzítésen múlik. Ez most sincs másképp. Meg kell tanulnod a csengetési rendet percre pontosan (nem elég, ha a telefonodon megvan, mire azt megnézed, értékes másodpercek vesznek a semmibe, amit a gyomrod jelezni is fog neked).

2. lépés
Miután fejből tudod a csengetési rendet (a normál és a rövid órákét is természetesen), a pakolás lesz a következő fontos dolog, amire figyelned kell. Az óra vége előtt 5 perccel rakj be mindent a táskádba, feltéve ha van! Semmi olyat ne hagyj a teremben, amiért esetleg vissza kéne fordulnod.

3. lépés
Miután megszólalt a csengő, rögvest ugorj ki a padodból, és lehetőleg elsőnek távozz a teremből, hiszen az osztálytársaidra, és a tanáraidra is ellenfélként tekintesz ebben a megmérettetésben.

4. lépés
Most adj gyorsan hálát a mindennapos testnevelésért, mivel most kell eljutnod a teremtől a büféig a lehető leggyorsabban. A lépcsőn való rohanás nagyon veszélyes és felelőtlen dolog, ezt minden esetben kerüld el! A lépcsőkorláton való lecsúszást ajánlott használni, nem fog a bokád se kimenni, és még a cipőtalpad se kopik.

5. lépés
Nagyon fontos a testbeszéd! Lássa mindenki, hogy határozott vagy, és bármire képes vagy egy pizzás csigáért. Húzd ki magad és légy magabiztos, már nincs sok hátra!

6. lépés
Használd fel szónoki képességeidet, amikor kikéred a mindig mosolygós büfés nénitől az általad megálmodott ételkülönlegességet. Beszélj hangosan, vagy kiabálj is akár, nem kockáztathatod meg, hogy csípős ketchupot kapj sima helyett!

7. lépés
Legyél végzős és állj be a sor elejére.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.