A Bükk lankáin

Ebben a rovatban három helyet ajánlok nektek, ha Lillafüred környékén jártok. Hozzáteszem, ezeket a helyeket csak megfelelő felszereléssel látogassátok!

 1. Kecske-lyuk
  Ezt a barlangot azok kerüljék, akik nem szeretik, ha folyamatosan denevérek repkednek körülöttük, hisz a miskolci barlangban nyáron akár százasával lehetnek. Ettől eltekintve egy nagyon szép barlang, és ahogy befele megy az ember egyre jobban szűkül (lásd a képen).
  Képtalálat a következőre: „kecske lyuk”
 2. Szeleta Barlang
  Ezt a kisebb barlangot bárkinek tudom ajánlani, aki egy kiruccanásra indul Lillafüred közelében. Könnyen megközelíthető, biztonságos, a közeli kilátóban pedig remek képeket lehet készíteni. A Barlang bármikor látogatható, de ez az élmény akkor jön igazán át, ha magad is meglátogatod ezt a helyet.Képtalálat a következőre: „szeleta barlang kilátó”Képtalálat a következőre: „szeleta barlang kilátó”
 3. Szent István barlang
  A három hely közül ezt ajánlanám leginkább elérhetőség és bejárhatóság szempontjából, mivel ez egy teljesen turizmusra kiépített barlang. A járda tiszta, a denevérek külön vannak zárva, ahova csak akkor lehet bemenni, ha akarod, és nem kell keresztül menni rajtuk minden képen. A megvilágítás miatt szerintem ez a legszebb a három közül, bár én jobban szeretem azokat a helyeket még nem formált emberi kéz.Képtalálat a következőre: „szent istván barlang”Képtalálat a következőre: „szent istván barlang”

Szerző: Szóláth Ákos

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.