Hódító retró – zeneajánló Esztertől

A 90’es évek zenéinél sokunk nosztalgiába lendül – még esetleg azok is, akik már a 2000-es évek után születtek. Akár szülők, tesók, esetleg filmzenék jóvoltából nincs ember, akiknek ezek a klasszikusok kimaradnának az életéből.
Gondoltam, csinálok egy hármas kombót, hogy mik is azok, melyekre a huszas éveikben lévő szüleink biztos felfigyeltek és a mai napig örömmel hallgatnak bele egy-egy zeneszámba.

A Metallicát úgy hiszem senkinek nem kell bemutatnom. A 80’as évek elején alakultak, s már bőven tizedik éve csinálták az albumokat, amikor megérkezett az ötödik kiadott lemez, Metallica néven. Úgy gondolom nem véletlenül kapta az együttes nevét ez az album, hiszen sokak számára ez az a nagydobása a Metallicának, amely sosem ismétlődhet újra. 1991-ben látott napvilágot, azóta is hódít.
Az első számot hoztam el az albumról, mely az Enter Sandman névvel büszkélkedik. Könnyed, nyugis indítás után mutatja meg, mit is tud valójában.

Képtalálat a következőre: „metallica enter sandman”

Másodikként szintén egy 80’as években alakult klasszikust hoztam, mely a mai napig hallható a rádióban, a filmekben, játékokban. Nehéz elhinni, hogy akkoriban néhány huszonéves srác olyat alkotott, melyet még az unokáink is büszkén fognak dúdolni az autóban. Az együttes bemutatkozó albuma, az Appetite for Destruction 1987-ben a Paradise City című számmal hódította meg a fiatalok lelkét.

Képtalálat a következőre: „guns n roses paradise city”

A Bon Jovi szerintem méltó zárása a hármas kis gyűjteménynek. Tőlük egy kicsit koraibb évszámú, egész pontosan 1986-os albumot hoztam, a Slippery When Wet címűt, melyen megtalálható a You Give Love A Bad Name című szám. Ha még nem hallottad a saját felelősségedre tedd meg, napokig a füledben marad! 😉

Képtalálat a következőre: „bon jovi slippery”

Szerző: Gyuricza Eszter

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.